5. Nöroşirürji
Hemşireliği Kongresi



BİLDİRİ ÖZETLERİ

Bildiri özeti genel kuralları: Kongre dili yurtdışı davetli konuşmacılar ve ingilizce bildiri oturumları dışında “Türkçe”dir. İngilizce bildiriler dışında gönderilecek özetlerin Türkçe yazılması ve “Türk Dili Yazım Kuralları”na uyulması zorunludur. Özetler kongre web sayfasındaki çevrimiçi bildiri özeti sistemi ile gönderilecektir. Her özet sadece bir kez gönderilebilir. Bildirilerde tüm yazarların ad, soyadları açık olarak adresleri yer almak zorundadır. Bildiriler giriş, gereçler ve yöntem, sonuçlar ve tartışma olarak düzenlenmelidir. Kısaltmalar ilk yer alışta açıklamalı olarak yer almalıdır. Kaynaklar genel olarak yer almazlar, ancak zorunlu koşullarda birkaç adet yer alabilir. İnsanlar üzerinde yapılan araştırmalar ile ilgili olarak bildirilerin etik kurul onayları ve ülkemiz kanunlarına uygun olması koşulu aranacaktır. Özetin tamamı, başlık ve yazar adı hariç 250 kelimeyi geçmemelidir.

Online bildiri özeti göndermek için tıklayınız

Kongre konuları: Bildirilerin gönderilmesi sırasında mutlaka bildirinin aşağıdaki konulardan hangisine dahil olduğu ilgili yerde işaretlenmelidir.

1. Spinal ve Periferik Sinir Cerrahisi
2. Pediatrik Nöroşirürji
3. Nöroonkolojik Cerrahi
4. Nörovasküler Cerrahi
5. Nörotravma ve Yoğun Bakım
6. Epilepsi Cerrahisi
7. Stereotaksi ve Fonksiyonel Nöroşirürji
8. Kafa Kaidesi Cerrahisi
9. Cerrahi Nöroanatomi
10. Enfeksiyon
11. Ameliyat Tekniği
12. Nöroradyoloji
13. Nöropatoloji
14. Nöroşirürji ve Hukuk
15. Nöroşirürjide Malpraktis ve Etik
16. Diğer


Bildirilerin gönderilmesi: Bildiri özetleri www.tnd2009kongresi.info adresi kullanılarak internet üzerinden gönderilecektir. Gönderim esnasında teknik destek ya da sorularınız için “LookUS Bilişim” ile (216) 372 66 44 numaralı telefondan ya da lookus@lookus.net e-posta adresinden iletişimde bulunabilirsiniz. Online bildiri modülü ilk kez kullanacaksanız “Yeni Kullanıcı” linkini kullanarak sisteme kaydolunuz. Internet üzerinden gönderilen özetler aynı şekilde basılacağı için yazım hatalarına dikkat edilmesi gerekmektedir. Özet gönderme işleminizden sonra e-posta adresinize gelecek onay mesajlarını saklayınız. Bildirinizle ilgili tüm değerlendirme sürecini e-posta ve parolanızla sistem üzerinden izleyebilirsiniz.

Bu yıl, geçmişteki yıllardan farklı olarak bildiri gönderen ve yılın bildirilerine aday olmak isteyen araştırmacılar, online bildiri gönderme sayfasında karşılaşacakları yılın bildirilerine aday olduklarını bildiri kutucuğunu işaretlemek durumundadırlar. İlk tur hakem elemelerinden başarılı olan yazarlardan bildirinin powerpoint formatında hazırlanmış şekli online olarak istenecek ve 2. tur elemelere geçilecektir. Bu nedenle yılın bildirilerine aday olan araştırmacıların kongre tarihinden yaklaşık 3 hafta önce sunularının son halini hazırlamaları uygun olacaktır.

Bildiri son gönderme tarihi: 09 Mart 2009, Saat 23:59

Bildirilerin değerlendirilmesi: Değerlendirme internet üzerinden araştırmacıların ad / soyad ve kurumları gizli tutularak, bildiri değerlendirme kurulunca en az 7 kişi tarafından yapılacaktır. Bildirilerin değerlendirmeye alınabilmesi için araştırmacılardan en az birinin kongre kayıt işleminin tamamlanmış olması gerekmektedir. Değerlendirme sonucu tüm bildiri sahiplerine sonuç yazısı olarak gönderilecektir. Sözlü bildiri olarak kabul edilmeyen bildiriler poster bildiri olarak kabul edilecektir. Bu konuda kongre düzenleme kurulu tam yetkilidir.

Bildirilerin elektronik ortamda değerlendirme kurulu tarafından değerlendirilmesi:
10 Mart 2009, 08:00 - 19 Mart 2009, 23:59

Özetlerin basımı: Kongre için kabul edilen bildiriler Türk Nöroşirürji Dergisi “Türk Nöroşirürji Derneği 23. Bilimsel Kongresi” ek sayısında basılacaktır. Kongreye bildiri göndermekle basım için onay verilmiş olunmaktadır.

Bildiri sunumları: Poster ya da sözlü sunum olarak kabul edilen bildiriler, bilimsel programda belirtilen tarih, saat ve salonda, oturum başkanları nezaretinde sunulacak ve tartışılacaktır. Elektronik ortamda hazırlanan bildiriler sunum saatinden en az 3 saat önce kongre merkezinde bulunan sunum kontrol odasına teslim edilmelidir. Sunumların kontrol odasında kontrolü, görevli personel tarafından yapılacaktır. Sunumlarda aksama olmaması için sunum kontrollerinin yetkili personeller ile birlikte yapılmasını rica ederiz. Elinde slayt bulunan ve sunumlarını CD data projektör ile yapmak isteyen araştırmacılar, slaytların bilgisayar ortamına aktarılması için, sunum kontrol odasına, sunumlarından bir gün önce müracaat etmelidirler.


 

LookUs & Online Makale