Kliniğimiz, 1975 yılında Gevher Nesibe Tıp Fakültesi bünyesinde Dr. Metin Güner ve Dr. Ümit Acar tarafından 8 yataklı servis ile faaliyete geçirilmiştir. 1980 yılından itibaren kliniğimizin başkanlığını yürüten Dr. Aydın Paşaoğlu 14 yıl süren başkanlığı boyunca yaptığı çalışmalarla modern bir klinik haline getirmiş ve Dr. Paşaoğlu 1994 yılında Gazi Üniversitesine geçmiştir. Anabilim dalı başkanlığı 1994-1997 yılları arasında Dr. Ahmet Selçuklu, 1997-2005 yılları arasında Dr. Hidayet Akdemir, 2005-2006 yılları arasında Dr. Kemal Koç, 2006-2010 Dr. İ. Suat Öktem, 2010 dan beri de Prof. Dr. Ahmet Menkü tarafından yürütülmektedir.
Kayseri'li hayırsever işadamı sayın Hasan Aslandağ'ın, annesi Hatice Aslandağ ile babası Mustafa Aslandağ anısına yapmış olduğu bağış ile yenilenen kliniğimiz, 50 klinik ve 13 yoğun bakım olmak üzere 63 yatağı ile İç Anadolu'da yaklaşık 7-8 milyon kişiye hizmet vermektedir.
Kliniğimizde transkranial Doppler, ultrasonografi, nöronavigasyon, intraoperatif ultrasonografi 3 adet cerrahi mikroskop ve diğer yüksek teknolojilerinin kullanıldığı 3 ameliyat odası, invaziv ve noninvaziv monitorizasyonların yapıldığı 13 yataklı yoğun bakım ünitesi bulunmaktadır.
Anabilim Dalımız'da 5 profesör, 1 yardımcı doçent, 2 uzman olmak üzere toplam 8 öğretim üyesi ve 9 araştırma görevlisi görev yapmaktadır. Anabilim dalımız öğretim üyeleri çok sayıda uluslararası ve ulusal dergilerde yayınlanmış bilimsel makalelerin yanı sıra kongre bildirileri, kitapta bölüm yazarlığı, konferansta konuşmacı olarak bilimsel faaliyet göstermişlerdir. Kliniğimiz araştırma görevlilerinin eğitimi, olgu tartışması, seminer ve literatür sunumu şeklinde yapılmaktadır. Araştırma görevlilerinin etkinliği ve verimliliği ve başarıları periyodik sınavlar ile puanlama metodu ile belirlenmekte, elde edilen başarı puanına göre sorumluluk verilmektedir. Ayrıca, klinik vakaları için Nöroloji, Nöroradyoloji, Nöropatoloji, Radyasyon onkolojisi, Endokrinoloji, Pediatrik ve Erişkin Onkolojisi gibi diğer bilim dalları ile düzenli toplantılar yapılmakta tanı ve tedavi protokolleri konsey kararı ile belirlenmektedir. Kliniğimizde öğrenci eğitimi için 3. dönem öğrencilerine 6 saat teorik, 5. dönem öğrencilerine ise toplam 15 iş günü olmak üzere teorik eğitim ve hasta başı uygulamaları yapılmaktadır.
|