Türk Nöroşirürji Derneği Olağanüstü Genel Kurul Toplantısı

turknorosirurji.org.tr /

23.10.2015 gün ve 2015/12 sayılı Derneğimiz Yönetim Kurulu Kararı gereği aşağıda belirtilen gündemi görüşmek için yapılması kararlaştırılan, Türk Nöroşirürji Derneği Olağanüstü Genel Kurul Toplantısı, 07 Kasım 2015 Cumartesi günü saat 10:00’ da, Bahçelievler Milli Kütüphane Toplantı Salonu, Bahçelievler  Son Durak /Ankara adresinde yapılacaktır. İlk toplantıda çoğunluğun sağlanamaması halinde, ikinci toplantı 14 Kasım 2015 Cumartesi günü, saat 10:00’ da aynı adreste  (Bahçelievler Milli Kütüphane Toplantı Salonunda) yapılacaktır. Olağanüstü Genel Kurul toplantısında birlikte olmak dileğiyle saygılarımı sunarım.

Prof. Dr. Zeki Şekerci
Türk Nöroşirürji Derneği Yönetim Kurulu Başkanı

GÜNDEM:

1. Açılış, yoklama ve saygı duruşu,
  2. Divanın oluşturulması,
  3. Dernek Genel Kurullarının, Türk Nöroşirürji Derneği Ulusal Bilimsel Kongresi ile eşzamanlı yapılabilmesi için, Dernek Tüzüğü’nün “Genel Kurul” başlıklı 13. maddesinin aşağıdaki şekilde değiştirilmesi.
  4. GENEL KURUL:

Madde 13: Genel kurul derneğin en üst yetkili organıdır. Asıl üyelerin katılımı ile oluşur. Olağan olarak yılda bir kez toplanır. Genel Kurul toplantı tarihi ve yeri aşağıdaki şekil ve usulde belirlenir;

• Yönetim kurulu, dernek tüzüğüne göre genel kurula katılma hakkı bulunan üyelerin listesini düzenler.
    • Genel kurula katılma hakkı bulunan üyeler; en az onbeş gün önceden, toplantının günü, saati, yeri ve gündemi, en az bir gazetede veya derneğin internet sayfasında ilan edilmek veya yazılı olarak bildirilmek veya üyenin bildirdiği elektronik posta adresine ya da iletişim numarasına mesaj gönderilmek veya mahalli yayın araçları kullanılmak suretiyle toplantıya çağrılır.
    • İlk Genel Kurul toplantısı, iş bu Dernek Tüzüğünün 4. maddesinin (c) bendi uyarınca yılda en az bir kez düzenlenmesi zorunlu olan TND Ulusal Bilimsel Kongresi’nin başlangıç tarihinden 7 gün önce, TND Ulusal Bilimsel Kongresi’nin yapılacağı yerde toplanır.
    • İlk toplantıda, çoğunluk sağlanamaması sebebiyle toplantı yapılamazsa, ikinci toplantı, TND Ulusal Bilimsel Kongresi süresince (ilk günü hariç olmak kaydıyla), kongre gündemine uygun şekilde yönetim kurulunca belirlenecek gün, saat ve yerde yapılır ve bu husus genel kurul çağrısında ayrıca belirtilir.
    • TND Ulusal Bilimsel Kongresi’nin tarihi ve yeri Yönetim Kurulu tarafından Kongre tarihinden en az 6 ay önce ilan edilir. TND Ulusal Bilimsel Kongresi sırasında yapılacak olan Genel Kurul’a ilişkin olarak Bilimsel Kongreye katılmayan Dernek üyelerinin Genel Kurul görüşmelerine katılımlarının ve oy kullanmalarının ücretsiz şekilde sağlanması için gerekli tedbirler Dernek Yönetim Kurulunca alınır.

Toplantı, çoğunluk sağlanamaması sebebinin dışında başka bir nedenle geri bırakılırsa, bu durum geri bırakma sebepleri de belirtilmek suretiyle, ilk toplantı için yapılan çağrı usulüne uygun olarak üyelere duyurulur. İkinci toplantının geri bırakma tarihinden itibaren en geç altı ay içinde yapılması zorunludur. Üyeler ikinci toplantıya, yukarıda belirtilen esaslara göre yeniden çağrılır.
    Genel kurul toplantısı bir defadan fazla geri bırakılamaz.”

5. Dilekler ve kapanış.