TÜRK NÖROŞİRURJİ DERNEĞİ DUYURU

turknorosirurji.org.tr /

Değerli üyelerimiz,

TND meslektaşlarımızın güvenli ortamda mesleklerini icra edebilmelerini arzulamakta ve bu konuda son yıllarda yaşanan olumsuzluklarla ilgili olarak kapatisitesi ve olanakları ölçüsünde, yasal çerçevede üzerine düşeni yapmaya çalışmaktadır.

13 Mart 2015 tarihinde Diyarbakır Selahattin Eyyubi Devlet Hastanesinde meslektaşımız Op.Dr. Şeref Turan’a yapılan saldırı haberini alındığın da, yetkililer ve meslektaşımızın arkadaşları aranarak; hastane yönetimi ve  emniyet yetkililerine gerekli girişimde bulunmuştur. Ayrıca meslektaşımıza konunun kamu davası olması yanında hukuk büromuz ve derneğimizce her türlü maddi, manevi ve hukuksal destek sözü verilmiş olup, davaya dernek olarak müdahil olunacaktır.

Meslektaşlarımızın emniyetinin sağlanması için aynı gün yerel emniyet makamları ile iletişime geçilmiştir. Sağlık Bakanlığı ve İçişleri Bakanlığına bu tür olayların tekrarlanmaması ve gerekli tedbirlerin alınmasını için hukuk büromuzca talep yazısı hazırlanmış olup; en kısa sürede ilgili mercilere  gönderilecektir.

Derneğimiz meslektaşımıza yapılan saldırıda daha önceki benzer olaylarda olduğu gibi adli, hukuki girişimlerin yanında basınla ilişki kurmuş olup, bu konuyla ilgili olarak  Yönetim Kurulu üyemiz Prof.Dr.Talat KIRIŞ  basın yayın kuruluşları ile sağlıkta şiddet ile ilgili programlar için ön planlamalar yapmıştır. Basın yayın kuruluşlarının derneğimize bu konuda dönüşü beklenmektedir. Ayrıca  daha önceki olaylarda olduğu gibi TTB  ile bu konuda yakın işbirliği yapılacaktır.
Bu olaylardan bağımsız oalrak 2015 Nisan Ulusal Kongremizde sağlıkta şiddet ile ilgili bir panel planlanmış olup, yönetim kurulu üyemiz Prof.Dr. Suat ÖKTEM (Kayseri Tabipler Odası Başkanı) yönetiminde konu gazeteciler, hukukçular ve meslektaşlarımızın katılımıyla enine boyuna tartışılacaktır. Bu panele önemli yayın kuruluşları ve gazeteciler davet edilmişlerdir.

Meslektaşlarımıza yapılan saldırı akabinde Yönetim Kurulu üyemiz Prof.Dr.Talat KIRIŞ derneğimizi temsilen Diyarbakır’a giderek bizzat Başhekim ve meslektaşlarımızı ziyaret ederek Yönetim Kurulu adına  geçmiş olsun dileklerimizi iletmiştir. Ayrıca derneğimizin maddi ve manevi desteğinin her zaman yanlarında olduğunu belirtmiştir. Daha önceleri benzeri olaylarda da aynı girişimler yapılmış olup, kamuoyu ile paylaşılması uygun bulunmamıştır.
2015 Nisan Ulusal Kongre çalışmaları planlandığı gibi yürütülmekte olup, meslektaşlarımızın üst düzeyde bilimsel  katılımları en büyük dileğimizdir. Sağlıkta dönüşüm adı altında uygulanmaya konan yeni sistemin mesleğimize yansıyan olumsuzluklarla ilgili konularda görüşmeler devam etmekte olup, gelişmelerden üyelerimiz bilgilendirilecektir.

Sağlık Bakanlığının  denetçilik adı altında bazı meslektaşlarımıza yaptığı görevlendirmeyle ilgili olarak hukuk büromuz idari dava açmış olup, gelişmeler takip edilmektedir. Bu konuda mağduriyeti olan meslektaşlarımızın hukuk büromuza başvurmaları gerekmektedir.
Hukuk büromuz kendisine yapılan idari yargıya ait bireysel başvuruları meslektaşlarımız lehine sonuçlandırmıştır.

Yönetim kurulumuz derneğimiz için çok önemli saydığımız  ve ev sahibi olacağımız 2017 Dünya Kongresi derneğimize ve ülkemize yakışır bilimsel ve sosyal seviyede gerçekleşmesi için kongre düzenleme kurulu ile  gerekli temasları sürdürmektedir. Gelişmelerden üyelerimiz bilgilendirilecektir.

Değerli üyelerimiz, derneğimiz T.C Dernekler yasasına tabi bir sivil toplum kuruluşudur. Dernek yaptıklarını yasal çerçeveler içinde yapmak ve yapacaklarını da planlamak zorundadır. Yönetim Kurulumuz bu kurallara harfiyen uyarak görevini yerine getirmektedir.
Bazı meslektaşlarımızın, derneğimiz kapasite, yetki ve yasal sorumluluklarını göz ardı ederek google grubunda sorumsuz kişilere ve derneğimize yönelik haksız saldırı ve eleştirilerde bulundukları gözlemlenmektedir. Google grubu bir sosyal ve bilimsel paylaşım sitesi olup, kullanımı kurallara bağlıdır. İkbal, kişisel çıkarlar, günlük adli olaylar ve yasa dışı amaçlar bahane edilerek kişi ve derneğe hakaret amacıyla kullanılamaz. Bu konuda üyelerimizin gösterdiği ve göstereceği hassasiyet için teşekkür ederiz.
Ülke ve meslek olarak zor dönemden geçildiği hepimizin malumudur. TND Yönetim Kurulu yapıcı her tür eleştiriye açıktır. Kamuoyu hassasiyetleri, dernek ve meslek çıkarlarımız,  göz önünde tutularak bizlere desteklerinizi sürdüreceğinizi umar, hepinize sevgi ve saygılar sunarız, çalışmalarınızda başarılar dileriz.

TND Yönetim Kurulu