TNDer Yönetim Kurulu Duyurusu

turknorosirurji.org.tr /

Sayın meslektaşlarımız, değerli üyelerimiz,

TNDer yönetim kurulunun 09.08.2014 tarihinde yapılan toplantısında oybirliği ile alınan karar gereğince aşağıdaki açıklama yapılması gerekli görülmüştür.

Son günlerde bazı meslekdaşlarımıza gönderilen
Spinal Cerrahisi Sertifikasının hiçbir yasal dayanağı olmadığı gibi mesleki uygulamalarımız için geçerliliği olumlu ya da olumsuz katkısı da olamaz, yasal geçerliliği de yoktur.

Sağlık bakanlığından alınan “NÖROŞİRÜRJİ UZMANI” belgesi ve ünvanına sahip tüm meslekdaşlarımız spinal cerrahi, yapmaya ehildir  ve halen en iyi şekilde yapmaktadırlar. Tüm dünyada olduğu gibi nöroşirürji klinik uygulamalarının %70’inden fazlası bu gruptadır.

Her nöroşirürji uzmanlık öğrencisi kliniğe ilk adım attığı günden beri disk hastalarıyla karşılaşır, her türlü tedavisini; ve her türlü teknik ile cerrahi tedavisini en iyi şekilde öğrenerek uzman ünvanını alır. Spinal cerrahi özellikle servikal ve lomber dejeneratif disk hastalıkları nöroşirürjinin üst dalı, yan dalı değil can damarıdır.

Aynı şekilde nöroşirürji uzmanı olanlar, başka belgeye gerek duymaksızın santral ve periferik sinir sistemini etkileyen vasküler, pediatrik, epilepsi, fonksiyonel, onkolojik, ağrı, travmatik olarak sınıflandırılan gruplarındaki hastalıkları tedavi etmede   yeterli bilgi, deneyim ve birikim sahibidir.  Bu yasal olarak da günlük klinik uygulamalarda da böyledir.
Bunun aksine tutum ve idari dayatmalarda veya ihtilaflarda  TNDer hukuk bürosu hemen gereğini yapacaktır.

Spinal, Pediatri, Onkoloji , Fonksiyonel gibi TNDer bünyesindeki alt çalışma gruplarımızın herhangi bir konuda kendini daha fazla geliştirmek isteyen arkadaşlarımızın eğitimine  katkıları ortadır. Uluslararası başarılara imza atacak derecede, sempozyum, kurs ve çalıştaylar, süregelmektedir. Ayrıca derneğin her alt grubun fellowshiplik yani tezsiz doktora için teşvikleri ve burs desteği de artarak sürecektir.

Önümüzdeki dönemde belli konularda daha çok emek  veren arkadaşlarımızın katıldığı kurs ve sempozyumdan aldıkları CME ve benzeri puanlar hatta kongredeki katıldıkları  oturumların puanları toplanarak kendilerine bildirilecek emekleri de belgelenecektir.

TOD tarafından gönderilen belge bu nedenlerle tarafımızdan kabul edilemez. Biz yönetim kurulu olarak iade etmiş bulunmaktayız. Üyelerimizin kendi kararlarına saygılı olmakla birlikte bu yönde hareket edeceklerini umuyoruz ve bekliyoruz.

TÜRK NÖROŞİRÜRJİ DERNEĞİ YÖNETİM KURULU