2. Yeterlik Genel Kurul

turknorosirurji.org.tr /

 TÜRK NÖROŞİRÜRJİ DERNEĞİ
2. YETERLİK GENEL KURULU

 
21 Mart 2009, Saat 15:00
Pine Bay Otel, Kuşadası, AYDIN
 
Türk Nöroşirürji Yeterlik Kurulu (TNYK) tüzüğüne göre 21 Mart 2009 tarihinde yapılacak olan 2. Türk Nöroşirürji Genel Kuruluna Türk Nöroşirürji Yeterlik Belgesine sahip olanlar katılabilecektir.

Gündem:

1. Yeterlik Yönetim ve Yürütme Kurulunun faaliyetleri hakkında bilgi verilmesi
2. Yapılan yazılı ve sözlü sınavlar hakkında bilgi verilmesi
3. Eşyetkilendirme Kurulunun faaliyetleri
4. Tüzük değişiklik önerilerinin görüşülmesi
5. Eksilen üyelerin yerine seçimlerin yapılması

Genel Kurul, Türk Nöroşirürji Derneği Öğretim ve Eğitim Kurulu 4. Eğitim Kurultayı hemen sonrası yapılacaktır.

Konaklama içermeyen katılımlar ücretsizdir. Konaklama için Türk Nöroşirürji Derneğine başvuru gereklidir.

Not:
Yeterlik Yürütme Kurulu Üyeliği adaylığı için tüzükte belirtilen şu özelliklere sahip olmak gerekir;

Madde: 9.0

9.1.
Türk Nöroşirürji Yeterlik Kurulu’nun Yürütme Kurulu, Genel Kurul içerisinden seçilmiş 14 üye ve TNDer Başkanı olmak üzere 15 kişiden oluşur;

9.1.1.
14 seçilmiş üyenin en az sekizi, yeterli sayıda aday varsa, Üniversite Nöroşirürji Anabilim Dallarında ve Sağlık Bakanlığı Eğitim ve Araştırma Hastanelerinin Nöroşirürji Kliniklerinde, kadrolu olarak eğitici pozisyonunda halen çalışmakta olan kişilerden oluşur. Adayların; Nöroşirürji Yeterlik belgelerine sahip olmaları, uluslararası tıbbi yayın indekslerine (SCI, SCI-Exp.) kabul edilmiş yayın organlarında son 10 yılda yayımlanmış deneysel ve klinik araştırmalardan oluşan en az üç çalışmasının olması ve tüm yayınlarının 25 den fazla atıf almış olması gerekir. Aday olabilecek kişilerin, Türkiye’de hekimlik ve Nöroşirürji pratiği yapmaya yasal bir engelinin olmaması gerekir.

Adaylar, nitelikleri uygun olduğu takdirde kendileri de Türk Nöroşirürji Yeterlik Genel Kurulu’na başvurabilirler ya da aday gösterilebilirler. Seçimlerde yeterli sayıda adayın oylamaya sunulabilmesi, Türk Nöroşirürji Yeterlik Genel Kurulunun ve özellikle de görev süresi dolmakta olan Yürütme Kurul üyelerinin sorumluluğundadır.