WFNS 2017 Süreci, Kurumsal-Diplomatik Perspektif

turknorosirurji.org.tr /

Dr. Feridun Acar
 
2009 yılında, WFNS 2017 adaylığı, o tarihte görevde bulunan yönetim kurulu tarafından kararlaştırıldı ve adaylık komitesi oluşturuldu. Stratejik planlama dahilinde, bölgesel, uluslar arası toplantılar düzenleyerek ve uluslar arası toplantılara, ekip halinde katılarak lobi faaliyetleri gerçekleştirilmesi gerekliliği konusunda fikirbirliğine varıldı.
 
Bizimle birlikte, yakın zaman dilimlerinde; Londra, Madrid, Buenos Aires, Prag ve Cartagena (Kolombiya) adaylıklarını açıkladılar. Yaptığımız çalışmalarda, delege lobi faaliyetlerini, rahat oy alabileceğimiz alanlarda gerçekleştirmemiz gerekliliği tüm üyelerce kabul gördü. Bu kapsamda, aktivitelerimizi Karadeniz, Ortadoğu, Yakın ve Uzak Asya üzerinde yoğunlaştırdık.
 
2009 yılı TNDer’in uluslarası faaliyetleri açısından bir milattır. Daha önceki yıllarda, uluslar arası alanda ağırlıklı bireysel yürütülen diyaloglar, 2009 yılında bilinçli planlama ile kurumsal diyalog faaliyetine dönüşmüş, toplantı düzenlemeleri ve yurtdışı katılımları bu misyon doğrultusunda gerçekleştirilmiştir. Faaliyetlerde görev alan üyeler, TNDer kimliği ile kendilerini tanıtmış ve tüm görüşmelerini TNDer kimliği ile sürdürmüştür.
 
Bu organizasyon zincirinin ilk halkasını 6. Karadeniz Ülkeleri Nöroşirurji Kongresi oluşturmaktadır. 16-18 Ekim 2009 tarihleri arasında düzenlenen etkinlik Harbiye Askeri Müze ve Kültür Merkezinde başarı ile gerçekleştirildi.


Yazının tamamını okumak için lütfen tıklayınız.