Kişisel Sağlık Verilerine Mesleki Yaklaşımlar Çalıştayı

turknorosirurji.org.tr /

Uzmanlık Derneği Yönetim Kurulu Başkanlığı'na,

Ülkemiz sağlık sisteminde Sağlıkta Dönüşüm Programı sonucu "kişilerin sağlık verileri” gerekli hukuksal düzenlemeler yapılmadan ve kişilik hakları gözetilmeksizin toplanmakta, güvenli olmayan koşularda saklanmakta, ulusal ve uluslararası hukuk ve etik değerler yok sayılarak, metalaştırılarak diğer kurum ve kişilerce paylaşılmaktadır.

SGK'nın "MEDULA” sistemi ile yaygınlaşan muhasebe esaslı elektronik kayıt sisteminin yanı sıra Sağlık Bakanlığı tüm sağlık hizmeti sunucularından "SAĞLIKNET2” sistemi ile ülkemizdeki tüm bireylerinin kişisel sağlık verilerini kimlik bilgileri ile birlikte toplamak istemektedir.

Ulusal anayasanın yanı sıra Uluslararası yasalara, kişi hak ve özgürlüklerine, hekimlik mesleğinin etik değerlerine aykırı olarak istenen elektronik sağlık kayıtları aynı zamanda biz hekimleri de etik ve yasal yükümlülüklerle karşı karşıya getirmektedir.

Konu Türk Tabipleri Birliği (TTB), Türk Dişhekimleri Birliği (TDB), Türk Eczacılar Birliği (TEB) ve Türkiye Barolar Birliği (TBB) olarak ortaklaşa düzenlenen "Kişisel Sağlık Verilerine Mesleki Yaklaşımlar” Çalıştayı'nda değerlendirilmeye çalışılacaktır.

Yapılacak olan çalıştayın üyelerinize duyuru ile birlikte katkı ve katılımlarınızı bekler, çalışmalarınızda başarılar dileriz.

TÜRK TABİPLERİ BİRLİĞİ
İSTANBUL TABİP ODASI

Çalıştay duyurusu ve programına ulaşmak için tıklayınız.

Tarih: 27 Ekim 2013 Pazar / Saat: 09.30
Yer: İstanbul Tabip Odası - Cağaloğlu/İstanbul