Türk Nöroşirürji Derneği Başkanı Dr. Ethem Beşkonaklı'nın Mesajı

turknorosirurji.org.tr /

 Değerli üyelerimiz, kıymetli meslekdaşlarımız,

Türk Nöroşirürji Derneği'nin yıllık olağan genel kurulu 21 Haziran 2008 tarihinde gerçekleştirilmiştir. Büyük bir olgunluk içinde yapılan genel kurulda yönetim ve denetim kurullarına yeni üyeler seçilmişlerdir. Seçimler sonucu oluşan yeni yönetim kurulu kendi arasında görev paylaşımı yapmış ve başkanlığa Dr. Ethem Beşkonaklı, 2. başkanlığa Dr. Murad Bavbek, sekreterliğe Dr. Ağahan Ünlü, muhasip üyeliğe Dr. Mehmet Yaşar Kaynar ve veznedarlığa Dr. Süleyman R. Çaylı seçilmişlerdir. Seçimlerle yönetim kurulu diğer üyeliklerine Dr. Tuncer Süzer, Dr. Ahmet Bekar, Dr. Kadir Kotil, Dr. İhsan Solaroğlu ve Dr. Başar Atalay seçilmişlerdir.

Değerli üyelerimiz,
Olağan genel kurulumuzda bizleri derneğimizin bu dönem yönetimine takdir etmenizden dolayı sizlere çok teşekkür ediyoruz. Bu güveninize layık olmaya çalışacağımızı da bildirmek isteriz. Sizlere daha önce değişik yollarla sunduğumuz çalışma projelerimize şimdiden başladığımızı ve sizlerin her zaman bu çalışmaların katılımcısı olmasını istediğimizi tekrar vurguluyoruz.

Değerli üyelerimiz,
Derneğimiz gibi mesleki ve bilimsel örgütlerin sürekli gelişme içinde olması gerekmektedir. Şimdilerde bilimsel ve mesleki bir sivil toplum örgütünün hedefleri belki çok farklı olabilir. Ancak bir süre sonra çok farklı bir hale gelebilecektir. Derneğimiz kurulurken kurucu hocalarımızın hedefleri çok farklıydı. Bugünkü hedeflerimiz ise çok çeşitlenmiş durumdadır. Bu nedenle bizlerin, sürekli olarak örgütümüzü geleceğe hazırlamamız, çalışmalarımızı çağdaş gereklere göre, çağdaş araç ve gereçlerle yapmamız gereklidir. Bunun için düşünsel veya fiziksel olarak hepinizin katılımına gereksinim duymaktayız. Çalışmalarımız süresinde rastlantısal değil, hep öngörülerle hareket edeceğimizi siz üyelerimize tekrarlıyoruz.

Değerli üyelerimiz,
Bir işin doğru yapılıp yapılmadığı kararı gereksiz tartışmalarla sağlanan bir üstünlük veya bir süre iktidarda kalmak değildir. Derneğimiz için asıl yapılması gereken; örgütümüzü öngörülebilir bir hedefe yaklaşır konuma getirmektir. Ancak her istediğimizi her zaman istediğimiz ölçüde gerçekleştiremeyebiliriz. Bu da yaşamın kurallarından birisidir. Varılan her hedefi başarı için bir aşama olarak kabul etmek gerekmektedir. Bu nedenle istenenlerin tamamının istenilen zamanda gerçekleşmemesi, sadece yapılan yanlışlardan değil zamanın ve yaşamın doğasından da kaynaklanacaktır.
Dernek olarak her zaman kendini geliştiren, üyelerinin görüş ve dileklerine başvuran bir yönetim anlayışına devam edeceğimizi tekrarlamak istiyorum. Eleştirileriniz ve önerileriniz bizim için çok önemli bir geri besleme olacaktır. Tüm üyelerimizi ve halen üyemiz olmayan ülkemizdeki tüm nöroşirürjiyenleri derneğimiz çatısı altında görmek hepimizin arzusudur. Derneğimiz çatısı altında birkaç kişi için yapılması gereken birkaç iş değil, yüzlerce kişi için yüzlerce iş hazır bulunmaktadır. Lütfen hep beraber öngördüğümüz hedeflere ulaşmak ya da en azından yaklaşmak için, yine hep beraber çalışalım…
Yeni yönetim döneminin derneğimiz ve meslek grubumuz için hayırlı olmasını diler, destekleriniz için tekrar teşekkür ederim.

Saygılarımla,
Doç. Dr. Ethem Beşkonaklı
Türk Nöroşirürji Derneği Yönetim Kurulu Başkanı