Türk Nöroşirürji Derneği Başkanı Dr. Ethem Beşkonaklı'nın Mesajı

turknorosirurji.org.tr /

 Türk Nöroşirürji Derneği'nin yıllık olağan genel kurulu 21 Haziran 2008 tarihinde gerçekleştirilmiştir. Genel kurulda yönetim ve denetim organlarına yeni üyeler seçilmişlerdir. Seçimler sonucu yönetim kurulu Başkanlığına Dr. Ethem Beşkonaklı, 2. başkanlığa Dr. Murad Bavbek, sekreterliğe Dr. Ağahan Ünlü, muhasip üyeliğe Dr. Mehmet Yaşar Kaynar ve veznedarlığa Dr. Süleyman R. Çaylı seçilmişlerdir. Seçimlerle yönetim kurulu diğer üyeliklerine Dr. Tuncer Süzer, Dr. Ahmet Bekar, Dr. Kadir Kotil, Dr. İhsan Solaroğlu ve Dr. Başar Atalay seçilmişlerdir.


Kuruluş yılı 1985 olan Türk Nöroşirürji Derneği, 1000 den fazla üyesi ile kendi alanınında ülkemizin en önemli bilimsel ve mesleki sivil toplum örgütlerinden birisidir. Derneğimiz ülkemiz’de nöroşirürji eğitimi ve nöroşirürji uzman yetiştirilmesindeki standartlar yanında, bu alanda Sağlık Bakanlığı ve Üniversiteler ile işbirliği halinde gelecek planlamaları için de çaba göstermektedir.
Ülkemizde beyin, omurilikve sinir cerrahisinin düzeyi birçok gelişmiş ülkeden daha iyi konumdadır. Bunu sağlamak için eğitim programlarına katkı yanında, verdiği yurt dışı burslar, bilimsel çalışmalara ödüller ve bilimsel projelere maddi katkılarla çalışmayı teşvik ve başarıyı ödüllendirmektedir. Ülkemizdeki tüm Beyin ve Sinir Cerrahlarını bu çatı altında toplamak ve tüm etkinliklerini bu ilke doğrultusunda düzenlemek amacımızdır. Üyelerimizin mesleki ve özlük haklarını geliştirmek, iletişim olanaklarını arttırmak, toplumun bilgilendirilmesi, genel sağlık ve kamu yararına çalışmalar yapmak da derneğin önemli görevlerindendir.

Türk Nöroşirürji Derneği nöroşirürji uzman ve asistanlarının öğretim ve eğitimi için birçok etkinlikte bulunmaktadır. Birisi yıllık ulusal kongre olmak üzere çok sayıda Sempozyum, kurslar ve toplantılar düzenlemekte ve uluslararası toplantılara öncülük etmektedir. Düzenli çıkan "Türk Nöroşirürji Dergisi " ve İngilizce yayınlanan "Turkish Neurosurgery " dergilerini, "Temel Nöroşirürji Kitabı " ve üyelerimizle iletişimisağlayan “Bülten” leri yayınlamaktadır. "Turkish Neurosurgery " dergisi 2007 yılı başından itibaren “pub Med” de kayıtlanmaktadır.

İleri nöroşirürji öğretim ve eğitim alanındaki gruplar (Pediatrik Nöroşirürji, Spinal ve Periferik Sinir Cerrahisi, Nöroonkolojik Cerrahi, Stereotaktik ve Fonksiyonel Nöroşirürji, Epilepsi Cerrahisi, Nörovasküler Cerrahi, Nörotravma ve Yoğun Bakım, Cerrahi Nöroanatomi grupları) nöroşirürji biliminin alt dallarında bilgi ve deneyimimizi derinleştirmek için kurulmuş ve derneğimize büyük katkılar sağlamıştır.

Derneğimiz, toplum sağlığı açısından beyin, sinir ve omurilik cerrahisi hizmetlerini çağın gerektirdiği düzeye getirmek için de çalışır. Kamuoyunun nörolojik cerrahinin ilgi alanında en doğru ve güvenilir biçimde aydınlatılması, en doğru ve bilimsel şekilde derneğimiz tarafından yapılmaktadır. Türk Nöroşirürji Derneği bu konuda basın kuruluşları için en önemli referanstır.


Türk Nöroşirürji Derneği'nin nöroşirürji mesleğine, üyelerimize, ulusumuza ve ülkemize önümüzdeki yıllarda da başarılı hizmet vereceğine inancımız tamdır.

Saygılarımla,
Doç. Dr. Ethem Beşkonaklı
Türk Nöroşirürji Derneği Yönetim Kurulu Başkanı